Alle geweldige jojoba olie huid voordelen!

Het is nog niet zo lang geleden dat olie een taboe woord was in de huidverzorgingswereld, iets dat bedoeld was om van je huid te verwijderden in plaats van het er op aan te brengen. Maar, de tijden veranderen. Loop door een huidverzorgingspad (of haarverzorgingspad) en je zult snel merken dat er niet alleen ontzettend veel op olie gebaseerde producten zijn, maar ook dat er een verscheidenheid aan verschillende oliën wordt aangeprezen. Er is natuurlijk de oh-zo-bruisende kokosolie, geprezen omdat het een all-in-one verzorging is voor al je schoonheidsbehoeften, Marokkaanse arganolie voor je haar… en de lijst gaat maar door. In dit artikel ontdek je alle jojoba olie huid voordelen!

Wat is jojoba olie?

Jojoba olie wordt lang gebruikt door indianen vanwege de vele voordelen en wordt geproduceerd uit het zaad van de Jojoba plant, een struikachtige boom die inheems is in het zuiden van Arizona en Californië en Mexico. Het ooit best bewaarde geheim van de natuur, is het nu van jou!

Jojoba olie is rijk aan vitamine A, E en D die de schoonheid stimuleren, plus antioxidanten en vetzuren. Het is eigenlijk een wasester met opmerkelijk vergelijkbare eigenschappen als het talg van onze huid. Dit betekent dat de “olie” diep kan doordringen en tot onder de bovenste huidlaag reikt voor maximale voeding. Dit is ook de reden waarom het de olieproductie in evenwicht kan houden en zo licht en niet vet aanvoelt. Jojoba is van nature antibacterieel, schimmelwerend, antiviraal, pijnstillend, hypoallergeen en ontstekingsremmend. Misschien nog het beste van alles is dat het op elk huidtype kan worden gebruikt, van droog en gevoelig tot vatbaar voor acne. De jojoba olie huid voordelen zijn geweldig, lees verder om ze allemaal te ontdekken!

Wat zijn de voordelen van jojoba olie voor gezicht en lichaam?

13 x jojoba olie huid voordelen!

Het is geen geheim meer dat jojoba olie fantastisch is voor de huid van je gezicht en lichaam. Het is een olie die lichter aanvoelt, maar diep hydraterend is en vol zit met voedingsstoffen, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van je huid. De jojoba olie huid voordelen zijn eindeloos. Hier zijn enkele van de belangrijkste huidverzorgingsvoordelen van jojoba olie:

1. Diep hydraterend

Het is lichter dan andere gezichtsoliën en wordt gemakkelijk door de huid opgenomen. Het dringt diep door om te kalmeren en te verzachten, terwijl het een uitstekend hydraterend effect heeft en een gezonde glans toevoegt.

Wanneer het wordt gecombineerd met occlusieve ingrediënten, zoals bijenwas, helpt het ook de huidbarrière te beschermen, het trans-epidermale waterverlies te verminderen en vocht vast te houden. Tegelijkertijd, omdat het op dezelfde manier werkt als de olie van onze huid, helpt het die niveaus in evenwicht te brengen, wat handig is voor iedereen die te maken heeft met te veel of te weinig natuurlijke olie.

2. Langdurige hydratatie

Deze olie verdampt niet zoals vochtinbrengende crèmes op waterbasis, wat erg belangrijk is wanneer je huid wordt blootgesteld aan de omgeving. Studies hebben aangetoond dat jojoba oil een substantiële langwerkende laag vocht geeft.

3. Voedzaam voor de huid

Jojoba zit vol met voedingsstoffen zoals vitamine E en B, evenals antioxidanten en mineralen zoals chroom, koper en zink, die allemaal de huid voeden en beschermen. Biologische, koudgeperste jojoba olie heeft het hoogste gehalte aan antioxidanten en voedingsstoffen.

4. Anti-veroudering

Met een vitamine B-complex dat vrije radicalen bestrijdt en celbeschadiging herstelt, en vitamine E dat de celregeneratie versnelt, is jojoba olie een geweldig ingrediënt tegen veroudering. Jojoba olie tegen rimpels kun je dagelijks gebruiken. Gebruik het op dezelfde manier als je zou doen om je teint een boost te geven, door ‘s ochtends en’ s avonds op een schone, droge huid aan te brengen.

5. Het is niet-comedogeen

Omdat jojoba olie sterk lijkt op menselijke huidoliën, kan het gebruik de huid doen denken dat het genoeg olie heeft geproduceerd en zo de olieproductie in evenwicht brengen, zonder acne of andere huidproblemen te bevorderen. Jojoba schrikt ook van nature microben af, waardoor de groei van bacteriën op de huid wordt voorkomen. Hierdoor kan jojoba olie acne niet verergeren en zelfs bestrijden.

6. Verzacht verbranding van de zon

Vitamine E, een sterke antioxidant, helpt ontstekingen te verminderen en celregeneratie te versnellen, zowel in het lichaam als in de huid, waardoor jojoba olie een uitstekende behandeling is voor verbranding van de zon. De hydraterende werking van jojoba olie kalmeert zonnebrand en helpt de kans op vervelling te verminderen.

7. Zacht en niet-allergeen

Jojoba olie wordt aanbevolen voor mensen met een gevoelige huid (inclusief psoriasis en eczeem) vanwege zijn zachte karakter. Jojoba-olie aanbrengen op een aangetaste huid kan flare-ups helpen verminderen.

8. Verzacht de droge huid

Jojoba olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die helpen om scheuren en kloven te temmen, roodheid veroorzaakt door uitdroging te verminderen, de effecten van eczeem en rosacea te verminderen en de huid kalm en comfortabel te houden. De vitamine E- en B-complexvitaminen in de Jojoba olie helpen bij het herstel van de huid en het beheersen van schade.

9. Antimicrobieel – goede behandeling acne

Jojoba olie schrikt van nature microben af en helpt de groei van bacteriën op de huid te voorkomen. Deze eigenschap maakt het nuttig voor mensen met acne en biedt ook een extra wondgenezing.

Ook is jojoba oil zoals eerder benoemd niet-comedogeen en verstopt het de poriën niet, een noodzakelijke eigenschap om naar te zoeken als je een vette huid hebt maar toch een olie wilt gebruiken. Ook pluk je alle ontstekingsremmende voordelen, die kunnen helpen bij het elimineren van puistjes. En tot slot is er het feit dat het de natuurlijke olieproductie van je huid kan compenseren. Aangezien een overproductie van talg vaak puistjes kan veroorzaken, is aangetoond dat het gebruik van jojoba olie acne verlicht.

10. Otstekingsremmende eigenschappen

Jojoba olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de huid helpen kalmeren: Omgaan met eczeem, rosacea of een over het algemeen gevoelige teint? Jojoba is dé redding voor het verminderen van roodheid en het kalm en comfortabel houden van de huid. Samen met de vitamine E die in de olie wordt aangetroffen, is het ook een goede bron van vitamine B-complex. Deze vitamines, samen met de ontstekingsremmende effecten, maken het nuttig voor wondgenezing, en daarom begonnen indianen het al die jaren geleden te gebruiken.

11. Het verzacht ruwe nagelriemen

Wist je dat jojoba olie nagels zelfs ten goede kan komen? Jojoba olie bevat tonnen vetzuren en helpt rafelige nagelriemen te verzachten en te kalmeren. Breng een kleine druppel aan op elke nagelriem en masseer het in. Als er overtollige olie is, masseer dan in de achterkant van de handen en handpalmen voor gehydrateerde, gladde en zachte handen.

12. Het voedt en geneest droge lippen

Of het nu wordt toegediend in een lippenbalsem of los wordt gebruikt, deze bijzondere olie kan droge, gesprongen lippen kalmeren dankzij de voedende vitamine en mineralen. Het trekt heel gemakkelijk in, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het een vettig residu op je lippen achterlaat. Breng de olie dagelijks ‘s avonds voor het slapengaan aan op droge, gebarsten lippen.

13. Het kan make-up verwijderen

Je kunt de olie ook voor als make-upremover te gebruiken. Dit is een geweldige manier om overtollig vuil en make-up te verwijderen zonder de huid van zijn natuurlijke oliën te ontdoen. Masseer de olie zachtjes over de huid in cirkelvormige bewegingen en veeg het af met een warm, nat washandje.

Jojoba olie kopen

Het is belangrijk dat je altijd let op de volgende beschrijvingen op het etiket: ‘jojoba olie puur’ en ‘jojoba olie koud geperst’. Zo zorg je ervoor dat je het beste product voor je huid en haren koopt!

De pure jojoba olie van Naturapharma is een top productkeuze. Deze olie is geschikt voor de dagelijkse verzorging van huid en haar. Daarnaast is het geschikt voor na het zonnen, na ontharen of als massage-olie. Ook voor in bad of voor een babyhuidje. Je kunt deze olie online bestellen in de volgende hoeveelheden:

Hoe jojoba olie gebruiken

Kies voor 100 procent pure jojoba olie om als huidolie gebruiken, of zoek het in een lotion, crème of serum. Daarnaast werkt het, zoals in de voordelen al benoemd, ook ontzettend effectief als make-up remover. Ook je nagels en lippen kunnen verzorgd worden met jojoba oil. Jojoba olie is een huidolie en in gebruik met andere producten in je gezichtsverzorgingsroutine dienen oliën na een vochtinbrengende crème gebruikt te worden. Lees hier de juiste volgorde van je skincare routine!

Naast alle mogelijkheden om jojoba olie te gebruiken voor je huid, is het ook goed om te weten dat deze olie ook wonderen voor je haren doet. In dit artikel lees je alle voordelen van jojoba olie voor je haar.

Bijwerkingen en risico’s 

Over het algemeen zijn er geen echte nadelen aan dit specifieke ingrediënt. Jojoba olie wordt over het algemeen goed verdragen met een laag risico op irritatie. In zeldzame gevallen kan het huiduitslag of een reactie veroorzaken, wat meestal wijst op een daadwerkelijke allergie. Als je extra voorzichtig wilt zijn, kun je elk nieuw product uitproberen op een klein testgebied voordat je het over je hele gezicht aanbrengt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.