afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet: Zo val je snel en makkelijk af

Afvallen zonder dieet, is het mogelijk? Ja zeker! Volgens veel experts is het zelfs de beste en meest effectieve manier om af te vallen. Op dieet gaan is voor velen een verloren spel. Sommige onderzoeken suggereren dat meer dan negen van de tien mensen die proberen een dieet te volgen, zullen falen. Dit komt omdat veel diëten vaak erg streng zijn. Zo mag je bij sommige diëten maar heel weinig eten, waardoor je constant een honger gevoel hebt en bij andere diëten zijn ontzettend veel voedingsmiddelen verboden terrein waardoor het ook lastig is om vol te houden.

Zelfs mensen die met succes een dieet kunnen volgen, gaan weer bergafwaarts zodra ze even stoppen met het dieet. Extreme diëten zijn dan ook geen langetermijnstrategieën om een gezond gewicht te behouden. Ook is het een feit dat veel crash diëten totaal niet goed voor je lichaam zijn.

Gelukkig heb je helemaal geen dieet nodig om af te vallen. Er zijn een aantal eenvoudige dingen die je kunt doen om op lange termijn slank en gezond te blijven. Je veranderd hiermee je levensstijl in plaats van voor een korte periode een zeer strikt dieet te volgen. Dit zorgt dus voor meer succes op de lange termijn. Lees verder om te ontdekken hoe je succesvol kunt afvallen zonder dieet.

Afvallen zonder dieet: De beste tips!

1. Drink veel water

Het is vast niet de eerste keer dat je dit hoort, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Veel mensen verwarren honger met dorst. Volgende keer als je denkt dat je trek hebt in een snack, drink één of twee glazen water en kijk hoe je je voelt. Je zult misschien merken dat je eigenlijk gewoon dorst had. Water drinken stimuleert ook de vetverbranding. Zorg dat je elke dag 1,5 a 2 liter water per dag drinkt.

Vervang al je frisdrank voor water! Frisdrank is een van de grootste boosdoeners om snel veel calorieën binnen te krijgen. Je hebt vast wel eens gezien of gehoord hoeveel suikerklontjes er in een glas cola gaan. Een glas cola van ongeveer 250 ml bevat ongeveer 26 gram suiker, wat bijna 7 suikerklontjes is. Als je cola (of fanta, 7up, icetea etc) drinkt, krijg je dus al heel snel ongemerkt veel suiker en calorieën binnen. Je frisdrank vervangen voor water is dus een van de beste dingen die je kunt doen wanneer je af wilt vallen en gezonder wilt leven.

Probeer fruit water of bruiswater

Als je niet van water houdt, probeer dan eens wat fruit aan je water toe te voegen. Denk een een citroentje, aardbeien en/of bessen. Je kunt ook sodawater proberen. Dit is gewoon water waarin koolzuurgas is opgelost. Dit wordt ook wel carboniseren genoemd. Hier zitten verder geen extra calorieën in. Met een Sodastream apparaat kun je zelf bruiswater maken. Ontdek hier wat een Sodastream precies is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Probeer een Air Up water fles

Een andere manier om toch water te drinken als je niet van water houdt, is met een Air Up waterfles. Dit is een geweldige manier om je favoriete smaken te ervaren terwijl je puur water drinkt. Air up biedt het eerste op geur gebaseerde drinksysteem ter wereld. In de drinkfles kun je air up pods installeren om je favoriete smaken te ervaren zonder dat je ze opdrinkt.

Hoe werkt het?

80% van de smaken die je elke dag ervaart, zijn eigenlijk geuren, geen smaken. Zodra je de air up® Pod op jouw air up® drinkfles activeert, stimuleert de geur van de Pod jouw hersenen, waardoor je het gevoel krijgt dat je fruitig water of frisdranken proeft. Terwijl je puur water drinkt. Het is geen onzin of tovenarij, het is wetenschap!

Shop hier een air up waterfles

2. Slaap genoeg

De meesten van ons denken dat we goed kunnen functioneren zonder een volledige nachtrust. Maar de waarheid is dat slechts ongeveer 1% van de bevolking kan gedijen in minder dan zeven uur slaap.

Naast voor de algehele gezondheid is genoeg slaap ook zeer belangrijk om af te vallen / een gezond gewicht te behouden. Als we te weinig slapen hebben we namelijk meer kans om ongezond voedsel te eten. Mensen die te weinig hebben geslapen hebben meer neiging om naar calorierijk voedsel te grijpen in vergelijking met uitgeruste mensen. Dat komt omdat slaperigheid ook het gebied van de hersenen op snooze zet dat ons helpt te vertellen wanneer we vol zijn.

3. Kook zelf en kook gezond

Als je wilt afvallen zonder diëten is het natuurlijk heel belangrijk dat je gezond eet. Je weet waarschijnlijk al dat gerechten die je in een restaurant besteld of thuis laat bezorgen vaak veel calorieën bevatten. Ook veel producten in de winkel zijn echter bewerkt en niet gezond. Denk maar aan veel pakjes en zakjes in de winkel. Hier is bijvoorbeeld ontzettend veel zout aan toegevoegd. 

Ultra-bewerkte voedingsmiddelen missen niet alleen voedingsstoffen die beschermen tegen gezondheidsproblemen, ze vormen ook 90 procent van onze toegevoegde suikerinname, wat een reeks gezondheidsproblemen veroorzaakt, van obesitas tot diabetes type II. Als je echt gezond wilt eten en wilt afvallen is het belangrijk om zo veel mogelijk thuis te koken en de juiste ingrediënten te gebruiken.

Afslank receptenbijbel

Wil je wilt weten hoe je kunt afvallen, maar toch heerlijk kunt eten met gemakkelijk te bereiden recepten, probeer dan eens de afslank receptenbijbel uit. De afslank receptenbijbel is een eBook met meer dan 100 overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat. Eén van de belangrijkste redenen is dat bijna alle diëten niet vol te houden zijn door een saai en eentonig eetpatroon, en ellenlange regels en beperkingen. Hierdoor gaan mensen snel jojoën. Ze vallen misschien eerst snel af, maar komen daarna weer 2 x zoveel aan. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Door simpel te bereiden recepten met de juiste ingrediënten, is snel en blijvend resultaat makkelijk te behalen.

Klik hier voor meer informatie en om de afslank receptenbijbel aan te schaffen.

4. Eet meer vullende volle granen zoals quinoa en bruine rijst.

Volle granen zoals haver, gebroken tarwe en bruine rijst zijn een geweldige manier om je eetlust te stillen en lang vol te blijven zitten. Bovendien zijn ze ook rijk aan kalium-, ijzer- en B-vitamines. Deze vezelrijke voedingsmiddelen hebben meer tijd nodig om het lichaam af te breken en kunnen ons urenlang van brandstof voorzien. Dat maakt ze een betere keuze dan bewerkte, van voedingsstoffen ontdane granen zoals die in wit brood, crackers en witte rijst.

5. Sla het ontbijt nooit over

Hoewel je misschien in de verleiding komt om het ontbijt over te slaan om calorieën te besparen of tijd te besparen, kan het eten van een stevig ontbijt helpen om je honger te stillen. Dit zal voorkomen dat je te veel eet tijdens de lunch of teveel (ongezonde) tussendoortjes neemt. Wil je afvallen zonder dieet? Skip dan dus nooit je ontbijt.

Het volgen van het oude gezegde ‘ontbijten als een koning, lunchen als een prins, en dineren als een bedelaar’, helpt echt bij het afvallen. Dit komt omdat men denkt dat de stofwisseling ‘s ochtends efficiënter is, een ontbijt kan je stofwisseling op gang brengen en de hele dag door blijven verbranden. Ontbijten zorgen er ook voor dat je lichaam niet in een staat van verhongering terechtkomt en voorkomt dat je lichaam het voedsel dat je later op de dag eet, opslaat.

6. Eet langzamer en eet mindful

Probeer langzamer te eten. Veel mensen schrokken hun eten naar binnen, waardoor ze onbewust meer eten dan dat ze nodig hebben. Ze merken na het eten pas op dat ze eigenlijk bomvol zitten. Over het algemeen duurt het minimaal 20 minuten voordat je je vol begint te voelen, dus als je de snelheid waarmee je eet, vertraagt, zul je je na minder tijd vol gaan voelen. Simpele trucs kunnen je helpen je eetsnelheid te vertragen: kauw vaker op je voedsel. Meer kauwen zorgt er niet alleen voor dat je langzamer eet, maar het helpt je spijsvertering ook meer voedsel af te breken voordat het in je maag komt. Je vork na twee happen even neerleggen is een andere techniek om de snelheid van het naar binnen werken van voedsel wat te verminderen.

Naast snelheid is mindful eten ook een goede tip om je bewust te worden wat je eet. Dit kan je ook helpen minder te eten, terwijl je meer van je maaltijden geniet. Als je eet terwijl je afgeleid bent, dus tijdens het werken of tijdens het kijken van een serie, negeert je lichaam de tekenen van volheid. Als je wordt afgeleid, is de kans ook groter dat je meer voedsel binnenkrijgt en je je minder verzadigd voelt, omdat je niet genoeg aandacht besteedt aan wat en hoeveel je binnenkrijgt. Wordt je dus meer bewust van wat je eet, hoe het proeft, hoe het eruit ziet etc. Je zult je eten ook meer gaan waarderen en er meer van genieten.

7. Eet vaker

Afvallen zonder dieet doe je niet door zo min mogelijk te eten. Hoewel het verhogen van het aantal maaltijden dat je eet misschien contraproductief klinkt, kan het eten van vijf kleine maaltijden (in plaats van drie grotere) je daadwerkelijk helpen om beter af te vallen. Grotendeels omdat vaker eten gedurende de dag niet alleen de honger op afstand houdt, maar ook helpt om een goed energieniveau te behouden en je metabolisme brandend te houden. Al deze factoren zullen aanmoedigen om te voorkomen dat je teveel eet of reikt naar die gemakkelijk ongezonde, suikerrijke voedingsmiddelen die aan je verlangens en energieniveaus voldoen.

Zelfs zonder een dieet te volgen, zal het doorbreken van je normale eetpatroon en het vaker consumeren van kleinere porties voedsel gedurende de dag een hogere stofwisseling stimuleren en daardoor efficiënter voedsel verbranden.

8. Beweeg meer

Bewegen en gezond eten is de ideale combinatie om af te vallen. Als je wilt afvallen zonder dieet, is dit de combinatie die je aan moet houden. Maar ook als je wel een dieet volgt is beweging natuurlijk belangrijk. Naast om af te vallen is beweging nodig om gezond te leven. Door lichaamsbeweging / sporten zul je sneller afvallen zonder dat je per se minder hoeft te gaan eten (als je een normale hoeveelheid gezonde voeding eet).

Regelmatige lichaamsbeweging helpt niet alleen om de calorieën die je binnenkrijgt te verbranden, het zal ook helpen om je lichaam strakker te maken en de vorm te verbeteren. Een combinatie van cardio- en weerstandstraining is de beste combinatie om te helpen bij het afvallen, aangezien je niet alleen je cardiovasculaire systeem gebruikt, maar ook de spieromvang en -kracht vergroot, de vetopslag vermindert en de conditie verbetert.

Mocht je een hekel hebben aan de sportschool, is dat ook geen probleem. Met lichaamsbeweging bedoelen we niet alleen hard trainen in de sportschool. Een wandeling, het hele huis grondig schoonmaken, fietsen, elke dag de trap pakken in plaats van de lift zijn al goede gewoontes om mee te beginnen om af te vallen en gezonder te leven.

9. Eet meer ‘goede’ vetten

Veel mensen denken dat gezonde voeding vetarm voedsel is (en vice versa), maar je hoeft niet alle vetten te verwijderen om af te vallen. Het is helemaal niet gezond om alle vetten te skippen. Enkelvoudig onverzadigde vetten – die worden aangetroffen in avocado’s, olijfolie en noten – kunnen zelfs helpen bij het afvallen. Hoewel het nog steeds belangrijk is om je vetconsumptie in de gaten te houden, aangezien je doel is om bij het afvallen een aantal van je vetreserves te verbranden, hebben onderzoeken echter aangetoond dat het eten van een dieet dat rijk is aan enkelvoudig onverzadigde – en weinig verzadigde – vetten kan helpen. gewichtsverlies bevorderen, vooral in de buikstreek.

Het eten van een gecontroleerde hoeveelheid noten, zaden, eidooiers en vis kan een rijke bron van voedingsstoffen zijn en tegelijkertijd zorgen voor een uitgebalanceerd dieet om af te vallen.

10. Doe nooit boodschappen met een lege maag

Een veelgemaakte fout die door veel mensen wordt gemaakt bij het afvallen, begint al voordat het eten zelfs maar in de kast ligt. Boodschappen doen terwijl je honger hebt is een veelgemaakte fout die door iedereen wordt gemaakt en die misschien niet de belangrijkste factor lijkt, maar als je honger hebt, hebben de hersenen behoefte aan voedsel dat onmiddellijk energie afgeeft, meestal voedsel met een hoge suiker- of glycemische index. Dit zijn typisch voedingsmiddelen die we als ongezond categoriseren en die vervolgens van invloed zijn op je gewichtsverlies.

Deze soorten voedsel geven snel energie af, waardoor je je snel vermoeid voelt en meer voedsel nodig hebt voor energie. Het is daarom belangrijk om voor het boodschappen doen iets vullends te eten, want je kiest dan niet alleen voor gezondere opties, maar koopt ook minder voedsel.

11. Eet veel eiwitten

Als je wilt afvallen zonder dieet is het eten van genoeg eiwitten erg belangrijk. Eiwit heeft een krachtig effect op de eetlust. Het kan het gevoel van volheid vergroten, het hongergevoel verminderen en je daardoor helpen minder calorieën te eten. Dit komt omdat proteïne verschillende hormonen beïnvloedt die een rol spelen bij honger en volheid, waaronder ghreline en GLP-1.

Als je momenteel een ontbijt op basis van granen eet, kun je overwegen over te stappen op een eiwitrijke maaltijd, zoals eieren. Je kunt de twee ook afwisselen.

Enkele voorbeelden van eiwitrijk voedsel zijn kipfilets, vis, Griekse yoghurt, linzen, quinoa en amandelen.

12. Bewaar ongezond voedsel uit het zicht

Als je ongezond voedsel op een plek bewaart waar je het contant kunt zien, kan het hongergevoel en het hunkeren toenemen, waardoor je meer gaat eten. Hierdoor is het natuurlijk lastig om af te vallen.

Bewaar ongezonde etenswaren daarom uit het zicht, zoals in kasten en achter de gezonde voedingsmiddelen, zodat ze minder snel opvallen als je honger hebt. Als je zorgt dat de gezonde voedingsmiddelen vooraan staan, zul je hier waarschijnlijk eerder naar grijpen.

13. Zorg dat er altijd gezonde maaltijden in je vriezer liggen

Diepvriesmaaltijden kunnen worden gebruikt als reserveplan voor avonden waarop je geen tijd hebt om een ​​gezonde maaltijd te bereiden en te koken. Dit voorkomt dat je naar de eerste de beste friettent rent of pizza besteld. Kies maaltijden met een hoger eiwitgehalte om je langer een vol gevoel te geven. Zorg er ook voor dat je altijd voldoende fruit en groenten in de diepvries hebt liggen.

14. Eet meer vezels

Wil je afvallen zonder dieet? Eet dan ook genoeg vezels. Net zoals dat eiwitten je langer vol laten zitten, doen vezels dit ook. Vezels zetten letterlijk uit in je maag, waardoor je je langer vol voelt. Hierdoor zul je minder ongezonde snacks tussendoor eten. Prioriteit geven aan vezelrijk voedsel is gewoon een andere manier om snel verteerbare, caloriearme voedingsmiddelen te vermijden. Vezelrijke voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld volle granen, fruit, groenten, chiazaad en lijnzaad.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *