affirmatie

Affirmaties: Wat zijn het en hoe gebruik je ze?

Affirmaties zijn heel eenvoudige, korte en krachtige uitdrukkingen. Als je ze zegt, denkt en hoort, worden het gedachten die realiteit creëren. Onderzoek toont aan dat we op één dag tussen de 45.000 en 51.000 verschillende gedachten hebben. Dat zijn maar liefst 150 tot 300 gedachten per minuut. Helaas zijn 80 procent van deze gedachten negatief. En niets is zo schadelijk als negatief denken. Gelukkig is het mogelijk om deze negatieve gedachten door middel van affiramaties om te keren. Lees verder om te ontdekken hoe het precies werkt en voor voorbeelden van krachtige affirmaties.

Affirmaties betekenis

Wat zijn affirmaties nou precies? Nou, affirmaties zijn zinnen die bedoeld zijn om het bewustzijn en het onderbewustzijn te beïnvloeden. Dit beïnvloed op zijn beurt denkpatronen, het gedrag, gewoonten en het beïnvloed je omgeving.

Een affirmatie is een korte, krachtige verklaring. Ze stellen je in staat bewust je gedachten te beheersen. Een affirmatie is zorgvuldig geconstrueerd om de meeste impact te hebben. Wanneer je ze zegt of denkt, worden het de gedachten die je realiteit vormen.

Iets affirmeren / bevestigen is iets positiefs zeggen. Een affirmatie is dus een duidelijke verklaring van een positieve gedachte die je assertief als waarheid verkondigd. Door deze positieve verklaringen deel uit te maken van je dagelijkse leven, help je je geest om positiviteit boven negativiteit te stellen.

De woorden waaruit de affirmatie bestaat, worden automatisch opgeslagen in je onderbewustzijn als je ze vaak genoeg herhaalt. Dit zal je gedachte, gedrag en omgeving veranderen en je zult de dingen aantrekken die je wilt.
Ook is de krachtige werking van affirmaties weetschappenlijk bewezen. Het werkt. Het is enorm krachtig. Jij hebt alles in je wat je nodig hebt om jezelf en het leven rondom je te veranderen en aan te trekken wat je maar wilt.

De kracht van je onderbewustzijn

Wist je maar slecht 5% van onze ‘mind’ bestaat uit bewustzijn? De overige 95% is je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn is het deel van je geest dat onder het oppervlakte leeft. Dit deel van je geest dat buiten je bewuste gewaarzijn is, absorbeert, luistert, filtert, projecteert alle informatie die binnen komt en het creëert letterlijk je realiteit.
Het onderbewustzijn is een ongelooflijk krachtig hulpmiddel dat ons helpt ons leven te vereenvoudigen -> stel je voor dat je je 24/7 bewust moet zijn van je hartslag? Van je ademhaling? Of elke gedachte die ooit in je opkomt? Of elke herinnering die we ooit hebben gehad sinds de dag dat we werden geboren?! Je zou GEK worden als je al die informatie zou moeten verwerken.

Gelukkig hebben we dus ons onderbewust die ons helpt om gemakkelijk en moeiteloos informatie te verwerken zonder dat we ons hier bewust van zijn. Het punt is dat deze tool (ons onderbewustzijn) ons kan helpen verbinding te maken met wat we willen, maar er juist ook verder vanaf kan brengen als we bijvoorbeeld bepaalde angsten hebben die diep in ons onderbewustzijn zijn geworteld.

Met affirmaties kan je je onderbewustzijn beïnvloeden. Als je affirmaties vaak genoeg herhaalt, zal je onderbewustzijn het opnemen als realiteit en dan zal letterlijk je gedrag en je omgeving om je heen veranderen. Gedachten en overtuigingen kunnen de perceptie van de werkelijkheid beïnvloeden. Dit proces wordt autosuggestie genoemd.

Lees hier een artikel over hoe je je onderbewustzijn kunt herprogrammeren. Één van de technieken om dit te doen is door middel van affiramaties.

De voordelen van affirmaties

 • Ze motiveren
 • Ze houden de geest gefocust op het doel
 • Ze beïnvloeden het onderbewustzijn en activeren hun krachten
 • Ze veranderen de manier waarop je denkt en je gedraagt, en dit kan je in contact brengen met nieuwe mensen, die je kunnen helpen met je doelen
 • Positieve uitspraken zorgen ervoor dat je je positief, energiek en actief voelt, en daarom ben je in een betere positie om je innerlijke en uiterlijke wereld te transformeren.

Hoe positieve affirmaties werken

Affirmaties programmeren de geest op dezelfde manier als commando’s en scripts een computer programmeren. De bewuste geest start dit proces en vervolgens neemt het onderbewustzijn de leiding.

Op deze manier kan je onderbewustzijn je gewoonten en mentale houding veranderen en zelfs je externe leven hervormen. Affirmaties kunnen je manier van denken veranderen en ze kunnen de wet van aantrekking activeren. Lees hier meer over wat de wet van aantrekkingskracht is en hoe het werkt.

Waarvoor kun je affirmaties gebruiken?

Je kunt affirmaties gebruiken op elk vlak van je leven. Je kunt je gezondheidstoestand van lichaam en geest verbeteren, meer van jezelf gaan houden, meer zelfvertrouwen krijgen, je denkpatronen en gewoonten veranderen, afvallen, liefde aantrekken, geld aantrekken en ga zo maar door. Een affirmatie is letterlijk een zin van wat je wilt en als je deze vaak genoeg herhaalt wordt het je realiteit. Verderop in dit artikel worden verschillende voorbeelden gegeven van krachtige affirmaties.

Hoe moet je affirmaties gebruiken?

Consistentie en herhaling is de sleutel als het gaat om affirmaties. Je moet ze dag in dag uit herhalen, dus als je een echte structuur hebt, zal een dagelijkse routine helpen. Hieronder volgt een handig schema, je kunt dit zelf veranderen en kijken wat goed voelt voor jou, maar dit is een goede manier om te beginnen.

Zeg je affirmaties 2x per dag. ‘s ochtends net als je wakker wordt en ‘s avonds net voordat je gaat slapen. Dit zorgt ervoor dat je je dag positief begint en dat de laatste gedachten die je hebt voor je gaat slapen ook positief zijn. Wanneer je je affirmaties leest voordat je gaat slapen zorgt het er ook voor dat je onderbewustzijn er automatisch mee aan de slag gaat terwijl je slaapt.

Herhaal je affirmaties. Hoe je dit wilt doen is aan jou, kijk wat jij het fijnste vindt. Je kunt 5 minuten lang je affiramties herhalen in zowel de ochtend als de avond, of bijvoorbeeld elke affirmatie 10x opzeggen met een langzame, zelfverzekerde stem. Herhaal je affiramaties elke dag voor minimaal voor 30 dagen. Je kunt ook langer doorgaan. Wanneer je merkt dat je affirmaties werkelijkheid zijn geworden kun je overgaan naar nieuwe affirmaties.

Hoeveel affirmaties je elke dag gebruikt maakt niet zo heel veel uit, maar zorg wel dat je de focus hebt. Als je elke dag 100 verschillende affirmaties opleest zal het misschien overweldigend worden en zit er niet zoveel kracht meer in elke affirmatie. Sommige vinden het fijn om 5 krachtige affirmaties elke dag te gebruiken en andere 25. Ontdek wat voor jou het beste werkt.

Waar te beginnen met affirmaties?

Ook hier is de keuze weer aan jou! Je kunt ze op een vel papier schrijven en elke dag voorlezen, maar wanneer je echt serieus aan de slag wilt gaan kun je misschien het beste investeren in een leuk notitieboekje speciaal voor jou affirmaties. Op deze manier ligt het er niet maar los bij, maar zijn je affirmaties opgeslagen in een netjes georganiseert boekje. Een andere optie is om affirmatiekaarten te kopen. Er zijn verschillende leuke affirmatiekaartjes op de markt met krachtige affirmaties. Je kunt deze 2 ook combineren. Je schrijft je favorieten affirmaties op (dit geeft het al wat extra kracht) en leest het elke dag op + je trekt elke dag 1 affirmatiekaart!  

Affirmatiekaarten

affirmatiekaartjes
Rose Deck Affirmatiekaarten - €29,95
affirmatiekaarten
Krachtkaarten met positieve affirmaties - €29,95
je kunt je leven helen
Je kunt je leven helen affirmatiekaarten - €21,50

Notitieboekje

Creachick journal - €19,99
notitieboek affirmaties
Notitieboekje Collect Moments - €14,75
my bullet notitieboek
Mijn Bullet Journal - €10,-

Affirmatie voorbeelden

Hieronder volgen wat voorbeelden van krachige affirmaties op verschillende vlakken: zelf liefde, zelfvertrouwen, gezondheid, afvallen, liefde aantrekken en rijkdom.

Affirmaties zelfliefde

Zelfliefde is iets waar veel mensen mee worstelen. Dagelijkse affirmaties van zelfliefde zijn een geweldig hulpmiddel om je te helpen op je reis van zelfliefde. Zelfliefde is ontzettend belangrijk, dus als je het gevoel hebt dat het je aan zelfliefde ontbreekt, probeer dan deze affirmaties uit.

 1. Ik ben genoeg
 2. Ik ben belangrijk
 3. Ik ben mooi
 4. Ik kies voor mezelf
 5. Ik ben trots op mezelf
 6. Vandaag zal ik leren en groeien
 7. Mijn leven hoeft niet perfect te zijn om geweldig te zijn
 8. Geluk zit van binnen
 9. Positief denken creëert positieve dingen
 10. Ik verdien succes en geluk
 11. Ik hoef niemand te zijn behalve mezelf
 12. Ik geloof in mezelf
 13. Ik ben mijn dromen waardig
 14. Ik geef niet op
 15. Ik heb geen validatie van andere nodig
 16. Ik ben succesvol
 17. Het leven is gevuld met vreugde en overvloed.
 18. Ik ben goed precies zoals ik ben
 19.  Ik ben vol van energie
 20. Ik focus me op positiviteit

Affirmaties zelfvertrouwen

Deze affirmaties lijken een beetje op de affirmaties voor zelfliefde. Deze 2 kunnen ook gemakkelijk door elkaar gebruikt worden. Kies een aantal van je favorieten uit, of allemaal als jij je hier goed bij voelt!

 1. Ik heb ontzettend veel zelfvertrouwen
 2. Ik geloof in mezelf
 3. Ik voel me altijd op mijn gemak, waar en met wie ik ook ben
 4. Ik ben sterker dan ik lijk
 5. Er zijn geen blokkades die ik niet kan overwinnen
 6. Ik ben me bewust van mijn geschenk aan de wereld en deel het vrijuit
 7. Ik ben medelevend met anderen en mezelf
 8. Ik ben een positief wezen, bewust van mijn potentieel.
 9. Uitdagingen zijn kansen om te groeien en te verbeteren
 10. Ik vind het heerlijk om andere mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken
 11. Ik trek positieve mensen aan in mijn leven
 12. Ik maak een verschil door elke dag te verschijnen en mijn best te doen
 13. Alles is mogelijk
 14. Ik accepteer gemakkelijk complimenten
 15. Ik ben het waard om te hebben wat ik wil
 16. Ik word steeds een betere versie van mezelf
 17. Ik ben creatief en sta open voor nieuwe oplossingen
 18. Ik kies ervoor om het mysterie van het leven te omarmen
 19. Ik waardeer alles wat ik heb
 20. Ik ben moediger dan ik denk

Affirmaties gezondheid

Wanneer je ziek bent zijn deze affirmaties voor gezondheid ontzettend krachtig. Ook als je niet erg ziek bent maar het gevoel hebt dat je nog gezonder kan zijn zullen deze affirmaties hun werk doen.

 1. Ik ben een goede gezondheid waardig
 2. Mijn lichaam geneest zichzelf zonder enige moeite
 3. Ik focus op positieve vooruitgang
 4. Ik creëer een goede gezondheid door te praten over en na te denken over mijn welzijn.
 5. Ik laat alle negativiteit los omdat het niet is wie ik ben. Ik maak plaats voor liefde, want dat is wie ik werkelijk ben
 6. Ik hou van mijn lichaam. Ik vergeef mijn lichaam en behandel het met dezelfde liefdevolle vriendelijkheid die ik zou willen ontvangen
 7. Het maakt niet uit wat er is of zal zijn, mijn innerlijke licht kan niet worden gedoofd
 8. Ik doe er alles aan om mijn lichaam zo snel mogelijk gezond te maken
 9. Ik kies gedachten die een gezonde sfeer in en om mij heen creëren
 10. Ik ben een gewillige deelnemer aan mijn eigen welzijnsplan
 11. Ik sta open voor nieuwe manieren om mijn gezondheid te verbeteren
 12. Mijn lichaam weet zichzelf te genezen. Ik laat de intelligentie van mijn lichaam mijn gezondheid vooruit helpen
 13. Ik ben zo dankbaar dat ik leef. Ik vind het heerlijk om hier te zijn
 14. Perecte gezondheid bestaat in mijn lichaam
 15. Elk deel van mijn lichaam straalt schoonheid uit

Affirmaties afvallen

Wil je graag afvallen? Ook daarvoor kunnen affirmaties ontzettend effectief werken. Affirmaties voor gewichtsverlies zijn een geweldige manier om je reis naar je droom gewicht te bereiken. Je kunt deze positieve affirmaties gebruiken om af te vallen om je geest te helpen bij het programmeren van positieve gewoonten.

 1. Ik val elke dag af
 2. Afvallen is voor mij vanzelfsprekend
 3. Ik bereik met plezier mijn doelstellingen voor gewichtsverlies
 4. Ik vind het heerlijk om regelmatig te sporten
 5. Ik eet voedsel dat bijdraagt ​​aan mijn gezondheid en welzijn
 6. Ik eet alleen als ik honger heb
 7. Ik hou van de smaak van gezond eten
 8. Ik heb de controle over hoeveel ik eet
 9. Ik geniet van sporten, ik voel me er echt goed bij
 10. Ik kan gemakkelijk mijn ideale gewicht bereiken en behouden
 11. Ik verdien een slank, gezond en aantrekkelijk lichaam
 12. Ik ontwikkel steeds gezondere eetgewoonten
 13. Ik word elke dag slanker
 14. Ik zie er geweldig uit en voel me geweldig
 15. Ik doe wat nodig is om gezond te zijn
 16. Ik ben verantwoordelijk voor mijn gezondheid
 17. Ik hou van mijn lichaam
 18. Ik ben bezig met het ontwikkelen van een aantrekkelijk lichaam
 19. Ik ontwikkel een levensstijl met een levendige gezondheid
 20. Ik creëer een lichaam waar ik van geniet

Affirmaties liefde aantrekken

Ben jij wel klaar met al die onserieuze relaties en wil jij je soulmate aantrekken? Affirmaties kunnen je hierbij helpen. Kom in de juiste mindset en bereid je geest voor om ware liefde te vinden met deze 20 affirmaties. Zelfs als je tevreden bent als single, ben je misschien wel klaar voor je soulmate of voor een langdurige, gezonde relatie. Het manifesteren van een liefdevolle, gezonde relatie is volledig mogelijk met behulp van affirmaties.

 1. Ik maak plaats voor een geweldige partner in mijn leven
 2. Ik sta open om onvoorwaardelijke liefde te ontvangen
 3. Ik ben meer geliefd dan ik ooit voor mogelijk had gehouden
 4. Ik geef mijn hart, klaar om het hart van een ander te ontvangen
 5. Het universum brengt mijn soulmate naar mij toe
 6. Mijn partner toont me diepe, hartstochtelijke liefde
 7. Ik heb een geweldige relatie met iemand die me goed behandelt
 8. Ik verdien liefde en genegenheid
 9. Ik trek de perfecte persoon voor mij aan
 10. Ik hou van wie ik ben, en mijn partner ook
 11. Ik ben een gezonde, liefdevolle relatie waardig
 12. Ik verdien het om gelukkig te zijn in mijn relatie
 13. Ik sta open voor liefde
 14. Ik ben omringd door liefde
 15. Ik trek alleen gezonde relaties aan
 16. Ik ben blij om elke dag liefde te geven en te ontvangen
 17. Ik vind liefde overal waar ik ga
 18. Ik heb een relatie met iemand die ik respecteer en die mij ook respecteert
 19. Ik sta open voor een gezonde, liefdevolle relatie die bij mij pas
 20. Ik ben dankbaar voor de liefde in mijn leven

Affirmaties rijkdom

Wil jij meer geld? Je bent zeker niet de enige! Iedereen zou wel meer geld willen in zijn of haar leven. De volgende affirmaties zullen je helpen geld en rijkdom aan te trekken.

 1. Ik ben een magneet voor geld
 2. Ik ervaar rijkdom als een belangrijk onderdeel van mijn leven
 3. Ik ben in staat om alle geldbelemmeringen die in de weg staan ​​te overwinnen
 4. Het is gemakkelijk en natuurlijk voor mij om welvarend en succesvol te zijn
 5. Mijn leven is gevuld met gezondheid en rijkdom
 6. Overvloed komt, ik verdien en accepteer het
 7. Ik accepteer en ontvang onverwacht geld
 8. Ik heb altijd meer geld op mijn rekening dan ik verwacht
 9. Ik accepteer en ontvang onverwachte welvaart
 10. Ik heb meer dan genoeg geld
 11. Ik verdien het om meer geld te verdienen
 12. Ik ben altijd nieuwe bronnen van inkomsten aan het ontdekken
 13. Geld komt op zowel verwachte als onverwachte manieren op mijn pad
 14. Ik sta open voor het ontvangen van alle rijkdom die het leven me brengt
 15. Geld stroomt makkelijk mijn leven in

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *